CHASSÉ en FESTIVALS

Behalve het Chassé Theater, een van de grootste theaters van Nederland, zijn er ook theatertjes in Breda waar je kunt genieten van kleinschalige theatervoorstellingen. Het Chassé Theater is gelegen aan het Chasséplein, hier worden festivals van formaat georganiseerd. Dit gedeelte van Breda mag zich met recht het culturele centrum van Breda noemen.

Chassé Theater

Het Chassé Theater, ontworpen door architect Herman Hertzberger, heeft een golvend dak. De architect heeft zich laten inspireren door een beeldhouwwerk van een liggende vrouw. De naam Chassé is van Generaal Chassé, naar wie de voormalige kazerne was vernoemd. Onder het golvende dak bevinden zich drie toneelzalen en drie filmzalen, twee toneeltorens en een grote foyer, de zgn. theaterstraat. Het Chassé Theater en Holland Casino hebben een gezamenlijke entreehal. Het Chassé Theater biedt toneel, opera, dans, muziek, musical, cabaret en film in al hun verschijningsvormen. Met de verscheidenheid van zijn programma is het Chassé Theater uniek in Nederland. Geen enkel theater biedt deze diversiteit, van grote Broadway-musicals tot kleine vlakke-vloer experimenten, van symfonische orkestmuziek tot uitheemse volksmuziek en van avondvullend klassiek ballet tot post-moderne dans. Dus de moeite waard om een kijkje te nemen in het programmaboekje. 

 

Zie hier voor meer informatie over het Chassé Theater.

Op het Chasseplein, waar normaliter een parkeerplaats is voor bezoekers aan het stadhuis, Pathe, Chasse Theater of bowling, wordt 2-jaarlijks de Kermis gehouden. Plezier voor jong en oud en zeker de moeite waard om een oliebol te gaan eten of in een van de atracties te gaan zitten.  Op donderdagavond is er een grote voorwerkshow aan het einde van de avond.

Ook vinden de muziekfestivals zoals Breda Live, Koningsdag Radio 538 en Dance tour hier gehouden.