CULTUUR EN KUNST IN BREDA

BEGIJNENHOF, DESIGN MUSEUM en GROTE KERK

Naast winkelen en uitgaan heeft Breda ook een groot aanbod voor de cultuuraanbidders. Naast musea als het Stedelijk Museum kun je ook cultuur opsnuiven in het Begijnhof en de Waalse kerk of bij één van de andere vele historische bezienswaardigheden. Uiteraard kan ook de Grote Kerk niet worden overgeslagen aan een cultureel bezoek aan de Nassaustad.

Kijk eens bij het VVV voor de historisch kilometer. 

BLIND WALL GALLERY 

Wil je iets meer zien van de stad dan raden wij Blind Walls Gallery aan. Dit is een museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via de website, app of tijdens een rondleiding met een ervaren gids!

Meer informatie en routes vind je hier. 

ART BREDA

Dit evenement biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance.
Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

Zie hier wanneer en waar Art Breda wordt gehouden. 

BREDA PHOTO

Dit festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond.
In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fotofestival van de Benelux.

Het festival vindt plaats op het Nonnenveld, op 5 minuten afstand van Stadslogement Breda. 

Zie hier voor meer informatie en data.