TE DOEN IN BREDA

Breda is jaarlijks het toneel van een flink aantal grote en bijzondere evenementen, hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze publiekstrekkers. Voor data en meer informatie verwijzen wij je door naar de VVV van Breda.

Breda Jazz Festival – Vier dagen vanaf Hemelvaart verandert Breda in één groot Jazzpodium dat in het teken staat van de jazz en allerlei aanverwante stijlen.

Dancetour Breda – Dancetour is een gratis landelijke dance evenement in 12 steden in Nederland.

Breda Future+ Toptennistoernooi – Tijdens Breda Future+ spelen internationale tennistalenten om punten voor de wereldranglijst. Breda Future is verkozen tot beste future-toernooi ter wereld!

Breda Live – Breda Live brengt vrienden samen en laat je genieten van de beste live acts in een sfeer die Brabantse gezelligheid ademt! Het is een popfestival met optredens van topartiesten.

Breda in concert – Een uniek evenement voor echte liefhebbers van de Nederlandstalige muziek. Een plek waar Brabant samenkomt om te genieten, te feesten en heerlijk mee te zingen op de bekendste Nederlandstalige hits!

Tranen van Van Cooth – een echt hollands feestje met alleen maar Nederlandstalige muziek op het Van Coothplein. 

Radio 538 Koningsdag – Ieder jaar met Koningsdag opent Breda haar deuren voor het grootste Koningsdagsfeest van het land, op steenworp afstand van het Stadslogement Breda.

Redhead Days – Duizenden roodharigen uit meer dan vijftig landen overspoelen Breda.

BredaPhoto – Experimenteel, veelzijdig en vernieuwend foto-evenement met als thema ‘Songs From the Heart’.

Breda Barst – Breda Barst is het enige gratis popfestival van Breda in de open lucht en het laatste van het zomerseizoen in Nederland.  Dit festival met ook veel lokale bandjes vindt plaats in het Valkenbergpark. 

Amgen Singelloop Breda
Een bijzonder hardloopevenement langs de Bredase singels.

Art Breda – dit kunstevenement is terug in Breda. Ben je kunst liefhebber, kijken en/of kopen dan dag je dit zeker niet missen.